23 september 2015

Wie fan is, keert terug

Wie fan is, keert terug

Vishandelaar Henk Timmerman klinkt heel overtuigd als hij het over de Omegabaars heeft. “Ik hou ervan. Het is een Belgisch pronkstuk dat ik met veel enthousiasme in mijn toonbank leg.”

Timmerman is een klinkende naam in de regio van Brugge. De vishandel bestaat al meer dan 45 jaar en werd 15 jaar geleden overgelaten van vader op zoon. Henk en zijn echtgenote staken de zaak in een nieuw kleedje en breidden het aanbod verse vis, schaal- en schelpdieren uit met culinaire bereidingen, wijnen en andere aanverwante delicatessen. De specialiteit van de zaak? “Dat is verse vis”, vertelt Henk, “en die bieden wij aan tegen een eerlijke prijs.” De Omega- baars past perfect in die context en pronkt dan ook al even in de toon- bank van de gerenommeerde vishandel uit Oostkamp. “Ik bied de Omegabaars aan in zijn geheel. De klant kan kiezen of hij zijn vis wel of niet gefileerd en met of zonder vel en kop meeneemt.”

Lang vers door snelle levering

Na een korte proefperiode is Henk overtuigd: de Omegabaars is een blijver. “Je houdt ervan of niet. Dat is met alles zo, niet? De smaak refereert aan die van zoetwatervissen en doet je zwichten of steigeren, maar wie fan is, keert terug. We hebben ook al nieuwe klanten kunnen aantrekken. Het zijn mensen die speciaal voor de Omegabaars naar onze zaak zijn afgezakt.” Een groot pluspunt is de korte leverketen, vindt de Brugse vishandelaar: “de Omegabaars wordt in Kruishoutem geslacht en onmiddellijk in ijs gelegd zodat hij de volgende dag kan worden geleverd. Dat zorgt voor een lan- ge houdbaarheidsdatum en dat komt de handelaar en de consument alleen maar ten goede.”

Informeren en inspireren met folders en affiches

Wie Vishandel Timmerman bezoekt, krijgt de billboards en affiches van Omegabaars te zien. “Daar is al veel vraag uit gekomen”, weet Henk. “De mensen zijn nieuwsgierig en willen die nieuwe vis wel eens proeven. Iedereen is op zoek naar nieuwigheden.” En wie koopt, krijgt een foldertje mee naar huis. “Erg interessant, dat Omegabaars-foldertje. Er staan leuke receptjes in.” Ook Henk heeft zijn favoriete bereidingswijze: “Ik eet vis graag als filet op het vel gebakken en het liefst puur natuur, alleen met een beetje peper en zout. De Omegabaars leent zich daar uitstekend toe.”

Bekijk alle artikels