18 november 2015

Het smaakrapport

Het smaakrapport

Wist je dat de Omegabaars een vette vis is met een stevige beet? Dat hij licht verteerbaar is en zich vooral leent voor smakelijke ceviches en carpaccio’s Toon Dierickx van het Leuvense restaurant Arenberg testte de Omegabaars voor je uit, met dit smaakrapport als resultaat. Zijn culinaire feedback speelde een belangrijke rol in het ontwikkelingsproces van de Omegabaars. Bedankt daarvoor, Toon!

Wie houdt van rauwe vishapjes weet hoe belangrijk de kwaliteit, de versheid en de veiligheid van het product is. Weet dat de Omegabaars zich uitstekend leent voor de rauwe viskeuken in combinatie met creatieve marinades. Bovendien voldoet hij aan de strengste kwaliteitsvoorschriften.

De Omegabaars is een vis die thuishoort in de categorie ‘vette vissen’. Bij warme bereidingen komen de gezonde vetten mooi los en dat brengt een smeuïge structuursensatie met zich mee. De vis valt niet makkelijk uiteen dankzij zijn vastheid en qua grootte dient hij ideaal als filet voor één persoon.

Rauw heeft de Omegabaars een vaste beet en een eigen smaak, gerookt doet hij wat denken aan paling en in warme bereidingen is hij een smeuïg alternatief voor zeebaars. Bovendien is de Omegabaars licht verteerbaar.

Voor de meeste bereidingen is de Omegabaars ideaal in gebruik. Frisse slaatjes, krokante groentjes, verse kruiden, granenslaatjes zoals quinoa, verse aardappel- en groentestoemp: ze doen het allemaal fantastisch in het fijne gezelschap van de Omegabaars.

Rauw heeft de Omegabaars een eerder neutrale smaak die goed combineert met frisse kruidencombinaties of marinades. Gebruik limoen, dille, koriander of gepekelde groentjes. De Omegabaars houdt ervan. Hou hem gebakken dan weer ‘puur natuur’ en kruid alleen af met wat zout, peper en zoete paprika. Zo heb je hem op zijn best.

Bekijk alle artikels