13 november 2015

RTBF: OMEGABAARS ONDER DE LOEP

Voor het programma 'On n'est pas des pigeons' nam RTBF de Omegabaars onder de loep.

Bekijk de reportage

10 november 2015

“Omegabaars is een gezonde vegetariër”

In de Karreweg in Kruishoutem is gisteren een viskwekerij geopend. Met de Omegabaars brengt het bedrijf de eerste en meteen ook enige ecologisch gekweekte consumptievis op de markt.

Lees het artikel van Het Nieuwsblad.

09 november 2015

Minister Schauvliege opent vandaag ecologische visboerderij

Vlaams Minister Joke Schauvliege opent vandaag in Kruishoutem een ecologische visboerderij waar Omegabaars gekweekt wordt.

Lees het artikel op hetnieuwsvandaag.be

09 november 2015

Vlaamse viskwekerij voor omegabaars officieel geopend

Amper drie jaar na het afwerken van zijn doctoraat zet wetenschapper Stijn Van Hoestenberghe zijn onderzoek naar duurzaam geteelde vis om in de praktijk met de officiële opening van Aqua4C.

Bekijk het op de website van het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw.

09 november 2015

De vis van de toekomst

U hebt wellicht nog nooit van Omegabaars gehoord, maar binnenkort komt daar verandering in. In Kruishoutem is de eerste volledig duurzame kwekerij geopend.

Lees meer in De Morgen.

04 november 2015

Koppen: duurzame kweekvis van bij ons

De visbestanden staan wereldwijd enorm onder druk en de meest gegeten vissoorten, zoals tonijn, zijn met uitsterven bedreigd.

Bioloog Stijn Van Hoestenberghe vertelt zijn oplossing bij Koppen op één.

22 augustus 2015

Omegabaars, vis uit kruishoutem

De Standaard bracht een bezoekje aan onze duurzame visboerderij.

De Standaard - Lees het artikel (pdf)

28 juni 2015

Een serre vol vis en tomaten

Jeroen Meus is fan van het eerste uur. Het tv-programma Dagelijkse Kost maakte een reportage over de Omegabaars toen de vis nog in testfase zat.

Dagelijkse Kost - Bekijk de video op één.be

18 maart 2015

Viskweek op eigen bodem

Het Nederlandse vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie (VMT) was nieuwsgierig naar onze nieuwe vissoort en interviewde visboer Stijn.

VMT Foods - Lees het artikel (pdf)

23 februari 2015

Fish Farm of the Future Goes Vegetarian to Save Seafood

Ook in de Verenigde Staten zijn ze zich bewust dat we anders vis moeten gaan kweken. Het Californisch bedrijf TwoXSea werkt aan een plantaardig gekweekte vis.

Bekijk de reportage van Bloomberg (video, 5:20 minuten)

26 januari 2015

Lat voedselveiligheid in aquacultuur ligt hoog

De consument kan erop rekenen dat hij vis koopt, die voldoet aan strenge kwaliteitseisen.

Minister van Landbouw Joke Schauvliege licht toe.

26 november 2014

Aqua4C en Tomato Masters slaan handen in elkaar

Op 9 oktober gaf Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege de eerste spadesteek
voor de bouw van onze visboerderij.

Food Industry - lees het artikel (pdf)

16 november 2014

Flemish entrepreneur puts sustainable fish on the menu

A researcher-turned-entrepreneur is banking on a fish species he found in Australia to prove there’s money in sustainable fish farming.

Lees het artikel op Flanders Today (Engels)

07 november 2014

Week van de Wetenschap

Visboer Stijn lichtte het Omegabaars project toe op Radio 2.

Beluister het interview (audio)

05 november 2014

Wetenschappers ontkrachten vier mythes over aquacultuur

Hoe zit dat nu met kweekvis en duurzaamheid?

Je leest het op de website van VILT.