Foodpairing

Consumenten willen steeds verrast worden door wat ze op hun bord krijgen. Daar heeft het Belgische bedrijf Foodpairing dé oplossing voor gevonden. Zij helpen je via een wetenschappelijke methode om unieke  smaakcombinaties te vinden.

Foodpairing nam voor ons de Omegabaars onder de loep. Hun verdict? Qua smaak heeft de gebakken Omegabaars veel gemeen met gegrilde tarbot, gebakken tong en gesmoorde tongschar. Verder kwamen ze tot een groot aantal interessante matches. We pikten er enkele uit.

Surf & turf

De Omegabaars bevat een duidelijk overwicht in geroosterde toetsen en de smaak leunt aan bij karamel. Dat maakt de vis prima geschikt voor gerechten met bijvoorbeeld Gandaham of gebakken vlees.

Pita Perfect

Het vergt op het eerste gezicht een beetje durf: serveer de Omegabaars eens met pita chips. Een perfecte combinatie!

Let’s go nuts

De Omegabaars heeft naast karamel ook duidelijke hout- en kaastinten. Zo kan je een ovenbereiding bijvoorbeeld afwerken met een hazelnoot-gruyèrekorst.

 

Maar ga vooral zélf aan de slag en ontdek zelf welke verrassende combinaties je kan maken op de website van Foodpairing.
Ben je al vertrouwd met het principe? Download dan de Omegabaars Foodpairing tree.