Een Australische voorvader

We wilden een robuuste vis kweken die goed groeit met een dieet van vegetarisch voedsel. Onze keuze viel op een tijgerbaars, een vis die in de Australische 'billabongs' leeft. Zijn sterkte is dat hij geen vismeel of visolie nodig heeft en zich goed thuisvoelt in gesloten systemen. Een tijdje geleden brachten we visjes mee uit Australiƫ, nu kweken we met deze visjes Belgische Omegabaarzen.

Heerlijk voor mens
en milieu

Duurzaam vis kweken, betekent dat je het milieu niet belast. We gebruiken de restwarmte van tomatenserres om het water voor onze vissen op temperatuur te houden en gebruiken het restwater van onze kweek om er voedingsstoffen voor de tomaten uit te halen.

100% Belgisch

Viskweker Stijn is bioloog en ontwikkelde samen met de Leuvense universiteit de unieke voeding waardoor de Omegabaars gezond groot wordt en zijn heerlijke smaak krijgt. Nu wordt de vis gekweekt in de visboerderij in Kruishoutem.

Plantaardige voeding &
lokale producten

Kweekvissen worden normaal gevoederd met vismeel of visolie. En daarvoor moet je andere vissen gebruiken. Dat kan beter, vonden wij. De Omegabaars krijgt voeding die bestaat uit plantaardige producten zoals granen, zeewier en oliehoudende zaden.