
Tomorrow is World Water Day : leading Belgian newspaper brings story of 2 innovative dreamers saving the water for future generations. Read full story on www.duurzametoekomst.be
Omegabaars maakt kans om het officiële ‘Woord van het Jaar’ 2015 te worden. De wedstrijd wordt georganiseerd door Van Dale, bekend van het woordenboek de ‘Dikke Van Dale’. Iedereen die wil, kan zijn stem uitbrengen. Van Dale selecteerde zelf 10 woorden die in 2015 populair werden in Vlaanderen. De winnaar van deze top 10 wordt... Lees meer
Wist je dat de Omegabaars een vette vis is met een stevige beet? Dat hij licht verteerbaar is en zich vooral leent voor smakelijke ceviches en carpaccio’s Toon Dierickx van het Leuvense restaurant Arenberg testte de Omegabaars voor je uit, met dit smaakrapport als resultaat. Zijn culinaire feedback speelde een belangrijke rol in het ontwikkelingsproces van... Lees meer
Jeroen Meus is een fan van het eerste uur. Toen de Omegabaars nog in een testfase zat bij de tuinbouwschool van Kortrijk, wijdde Dagelijkse Kost er al een item aan. “Ik sta achter het kweken van vis, indien het bewust en met aandacht voor het dierenwelzijn gebeurt. Als we de snob blijven uithangen en alleen nog... Lees meer
Onze consumptie van gekweekte vissen, schaal- en schelpdieren moet omhoog. Niet alleen om het hoofd te bieden aan de overbevissing, maar ook omdat het gezond is. Heel gezond. Dat is bewezen. Aan het woord is professor Patrick Sorgeloos van de Gentse unief. Hij verdiept zich al jaren in aquacultuur en breekt een lans voor duurzame visboerderijen,... Lees meer
Vishandelaar Henk Timmerman klinkt heel overtuigd als hij het over de Omegabaars heeft. “Ik hou ervan. Het is een Belgisch pronkstuk dat ik met veel enthousiasme in mijn toonbank leg.” Timmerman is een klinkende naam in de regio van Brugge. De vishandel bestaat al meer dan 45 jaar en werd 15 jaar geleden overgelaten van... Lees meer